Contact

Zaanstad wil inwoners met financiële problemen zo vroeg mogelijk helpen. Hoe eerder mensen bij ons aankloppen, hoe sneller we kunnen ingrijpen. Geldzorgen kunnen psychische, sociale of lichamelijke problemen veroorzaken en zo mensen buiten spel zetten. Dit willen we voorkomen!

De gemeente en de Rijksoverheid bieden verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. In Zaanstad zijn er veel mogelijkheden om mensen met weinig geld te helpen. Op deze website leest u hier meer over.

Voor al uw vragen kunt u langs bij het Sociaal Wijkteam. De medewerkers bekijken elke situatie één op één. Samen met u bekijken zij wat nodig is om de situatie zo goed mogelijk aan te pakken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om samen een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven. Op deze manier ziet u of u schulden heeft. De medewerkers maken dan met u een plan om de schulden af te lossen. Ook werken de wijkteams met ervaringsdeskundigen. Zij kunnen helpen met handige (bespaar)tips. Het doel is dat u weer zelfstandig en met vertrouwen naar de toekomst kijkt. Bekijk voor meer informatie de website: www.swtzaanstad.nl

Mist u regelingen die er echt op moeten staan?

Of kent u initiatieven die nu niet op de site staan, maar wel de moeite waard zijn om te vermelden? Laat dit dan weten via regelingen@zaanstad.nl. Bij voldoende geschiktheid zorgen wij ervoor dat de regeling(en) op de site wordt opgenomen.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl