Ik heb kinderen

Niet meekunnen op schoolreisje, net die goeie schoenen niet kunnen kopen, op jonge leeftijd schulden opbouwen… Het is belangrijk dat kinderen en jongeren, ondanks hun thuissituatie met weinig inkomen, gewoon kunnen meedoen.

Sterre (9) zit op zwemmen via Meedoen Zaanstad

Sandra (30) is alleenstaande moeder van Sterre (9). Ze heeft een laag inkomen, dus er blijft niet altijd genoeg over voor sportles voor haar dochter. Maar dankzij Meedoen Zaanstad kan Sterre toch elke week lekker zwemmen.

Sandra: ‘Een vriendin van mij vertelde mij over Meedoen Zaanstad. Ik ben blij dat ik dat nu ken. Zo kan Sterre de sport doen die zij zelf leuk vindt. En ik hoef me niet druk te maken over wat het kost.’ Voor ouders zoals Sandra is er ook goed nieuws. De eigen bijdrage voor zwemmen is afgeschaft. Dat was namelijk voor veel ouders een drempel om hun kind op zwemles te doen. Naast de sport of cultuuractiviteit krijgt u ook een geldbedrag tussen de €90 en €135 ook vanuit Meedoen Zaanstad. Sandra kocht daar Sterres zwemspullen van. 

Herkent u zich in deze situatie? En wilt u dat uw kind ook kan sporten? 

Ga dan naar een Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Of bekijk de regelingen die u misschien kunnen helpen. Ook Meedoen Zaanstad staat op die pagina.

Vind een Sociaal Wijkteam in de buurt              Meer info over regelingen voor kinderen en jongeren

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl