Andere voorzieningen en hulporganisaties

In Zaanstad zijn veel (vrijwilligers)organisaties actief die mensen met een laag inkomen helpen. Op deze pagina staan een aantal van deze organisaties. Wil je weten welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn? Vraag ernaar bij het Sociaal Wijkteam. 

Kledingbank

Kledingbank Zaanstad geeft herbruikbare kleding en schoeisel aan mensen die het hard nodig hebben,
maar het zelf niet (meer) kunnen betalen.

Meer info over Kledingbank

Voedselbank

Voedselbank Zaanstreek verspreidt wekelijks voedselpakketten aan zo'n 295 gezinnen. Ongeveer 750 mensen, waaronder zo'n 270 kinderen, zijn afhankelijk van de Voedselbank. 

Meer info over Voedselbank

Stichting Present

Stichting Present brengt vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben bij elkaar, voor 1 keer of langere tijd. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben en mensen die willen helpen.

Meer info over Stichting Present

Kringloopwinkel Noppes

Bij Noppes kunt u goedkoop winkelen. U vindt er meubels, kleding, boeken,  cd’s, koelkasten, wasmachines, speelgoed, computers, fietsen, serviezen en nog veel meer.

Meer info over Kringloopwinkel Noppes

Het Goed

Kringloopwarenhuis waar u tweedehands meubels en gebruikte spullen kunt kopen.

Meer info over Het Goed

Buurthulpbus

Een bus met gratis hulpgoederen, zoals kleding, speelgoed en boeken. Voor iedereen die die een minimuminkomen heeft of graag duurzaam om wil gaan met hulpgoederen (recyclen).

Meer info over de buurthulpbus

De vakantiebank

Een week lang gratis vakantie vieren in een volledig ingerichte safaritent, stacaravan of bungalow op een camping of vakantiepark in Nederland/ België. Vervoer en eten en drinken zijn voor eigen rekening.

Voor mensen (werkend of niet werkend) met een inkomen op of onder het bijstandsniveau. 

Meer info over de vakantiebank

Zaanse speelgoed- en kinderkledingbank

Een non profit organisatie die is ontstaan om kinderen in de Zaanstreek en omstreken de mogelijkheid te kunnen bieden om gratis samen met hun ouders/voogd speelgoed en kinderkleding te kunnen komen uitzoeken.

Meer over de Zaanse speelgoed- en kinderkledingbank

Stichting Prakkie Eten over 075

Deze Stichting heeft ten doel: het bevorderen, verbeteren en ondersteunen van de kwaliteit van leefomstandigheden van minderbedeelde mensen, die niet terecht kunnen bij de Voedselbank, de Kledingbank en de Speelgoedbank. 

Meer over Stichting Prakkie Eten over 075

Kapsalon Klein Knippie

Een kapsalon speciaal voor mensen met een laag inkomen.

Meer over Kapsalon Klein Knippie

Het Zaans Weggeefhuis

Heeft u wat liggen wat u niet meer gebruikt maar nog zonde is om weg te gooien, en wilt u er nog iemand blij mee maken? Dat kan hier! Alles wat hier aangeboden of gevraagd wordt is gratis.

Meer over Het Zaans Weggeefhuis

Netwerk Wind in de Zeilen

In Zaanstad wordt gebouwd aan een lerend armoedenetwerk waarin vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en professionals zich bundelen. Een groep gedreven mensen die zich inzetten om armoede in de stad te bestrijden en het verschil te maken voor die inwoners die worstelen met financiële zorgen.

Lees hier het Wind in de Zeilen-journaal ‘Stille Krachten’

't Spelikaantje

Deze speel-o-theek in Krommenie is een vrijwilligersorganisatie. Het doel is gezinnen met een klein inkomen de kans bieden om met kwalitatief speelgoed te spelen. Voor € 10 - € 20 kunt u een jaarabonnement afsluiten waarmee u iedere 3 weken 4 stuks speelgoed kunt lenen.

Meer over 't Spelikaantje

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl