Ik heb werk

Heeft u werk maar onvoldoende inkomen om van rond te komen? Er zijn regelingen die u financieel kunnen ondersteunen.

Verdient u te weinig om rond te komen? Er zijn financiële regelingen voor u

Er bestaan regelingen om u financieel te ondersteunen als u werk heeft maar te weinig verdient om van te leven. Veel regelingen zijn bedoeld voor mensen met een minimum inkomen. Of dit inkomen nu een uitkering is, of een salaris dat u verdient bij uw werkgever. Wilt u weten welke regelingen u misschien kunnen helpen in uw situatie.

Naast regelingen specifiek voor inwoners met een laag inkomen, zijn er ook algemene regelingen en voorzieningen voor alle inwoners van Zaanstad. Deze vindt u hier.  

Bekijk de algemene financiële regelingen

Advies bij schulden

Voor mensen die schulden hebben en deze niet (goed) kunnen afbetalen of vragen hebben. Een medewerker van het Sociale Wijkteam helpt je met een plan van aanpak.

Neem contact op met Sociale Wijkteam

Hulp bij mijn financiën

Voor mensen die dreigen ten onder te gaan aan een schuldenlast.  En advies zoeken in het gezond houden van je financiële huishouding.

Ga naar SchuldHulpMaatje Zaanstad

Gratis juridisch advies

Gratis juridisch advies en hulp bij schrijven van bezwaren. Dit is bedoeld voor mensen, geen bedrijven.

Meer info over Juridisch Loket

Individuele inkomenstoeslag (IIT)

Een bedrag dat u ieder jaar krijgt bovenop uw minimuminkomen. Voor mensen die minimaal 5 jaar een minimum inkomen hebben (uitkering of werk). 

Meer info over IIT

Bijstandsuitkering

De uitkering volgens de Participatiewet (bijstand) is een geldbedrag per maand dat u krijgt van de gemeente, om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien. Voor mensen met een inkomen onder 110% van het minimumloon en weinig of geen vermogen. 

Meer info over bijstand

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl