Ik heb werk

Heeft u werk maar onvoldoende inkomen om van rond te komen? Er zijn regelingen die u financieel kunnen ondersteunen.

Verdient u te weinig om rond te komen? Er zijn financiële regelingen voor u

Er bestaan regelingen om u financieel te ondersteunen als u werk heeft maar te weinig verdient om van te leven. Veel regelingen zijn bedoeld voor mensen met een minimum inkomen. Of dit inkomen nu een uitkering is, of een salaris dat u verdient bij uw werkgever. Wilt u weten welke regelingen u misschien kunnen helpen in uw situatie.

Bekijk hieronder de specifieke regelingen voor inwoners met een laag inkomen.

Of bekijk de algemene financiële regelingen

Advies bij schulden

Voor mensen die schulden hebben en deze niet (goed) kunnen afbetalen of vragen hebben. Een medewerker van het Sociale Wijkteam helpt je met een plan van aanpak.

Neem contact op met Sociale Wijkteam

Hulp bij mijn financiën

Voor mensen die dreigen ten onder te gaan aan een schuldenlast.  En advies zoeken in het gezond houden van je financiële huishouding.

Ga naar SchuldHulpMaatje Zaanstad

Gratis juridisch advies

Gratis juridisch advies en hulp bij schrijven van bezwaren. Dit is bedoeld voor mensen, geen bedrijven.

Meer info over Juridisch Loket

TONK regeling

De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een tijdelijke eenmalige financiële ondersteuning voor als u een aanzienlijke inkomensterugval heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of hypotheek en de kosten van elektriciteit, gas en water en eventuele servicekosten.

Meer over de TONK

Bijstandsuitkering

De uitkering volgens de Participatiewet (bijstand) is een geldbedrag per maand dat u krijgt van de gemeente, om in uw levensonderhoud te kunnen voorzien. Voor mensen met een inkomen onder 110% van het minimumloon en weinig of geen vermogen. 

Meer info over bijstand

Individuele inkomenstoeslag (IIT)

Een bedrag dat u ieder jaar krijgt bovenop uw minimuminkomen. Voor mensen die minimaal 5 jaar een minimum inkomen hebben (uitkering of werk). 

Meer info over IIT

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl