Ik ben ondernemer

Op deze pagina leest u ervaringsverhalen van mensen die gebruik hebben gemaakt van financiële steun op het gebied van werk.

“Ik zou tegen andere ondernemers willen zeggen: wacht niet te lang, maar trek op tijd aan de bel”

Peter is eigenaar van een grafisch ontwerpbureau. “Ik heb al jaren mijn eigen onderneming, maar heb te maken met veel concurrentie en tarieven die onder druk staan. Je wilt vanzelfsprekend graag opdrachten tegen een goed tarief, maar tegelijkertijd een lange termijnrelatie met je opdrachtgever opbouwen. Ik gaf te vaak toe op mijn tarief en kon op een gegeven moment van mijn inkomsten niet meer rondkomen en moest mijn reserves aanspreken. Daarnaast ben ik ook nog eens een grote opdrachtgever kwijtgeraakt. Ik realiseerde me dat er echt iets moest gebeuren.”


“Toen ik in de krant een artikel las over 155-Help-een-bedrijf, besloot ik mijn schaamte om hulp te vragen overboord te gooien en heb ik contact opgenomen. Een ondernemersadviseur van 155, die ook bekend was met mijn regio, heeft vervolgens samen met mij de situatie in kaart gebracht. Die was nijpend omdat ik niet meer aan een aantal verplichtingen kon voldoen. En bancaire- of andere mogelijkheden waren er niet meer. De adviseur gaf aan dat ik mogelijk voor een overheidsregeling in aanmerking kwam, het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Omdat ik aan alle criteria voldeed, kon ik inderdaad van deze financiële regeling gebruikmaken. Dat heeft mij enorm geholpen.”

Doorstart

“Met de adviezen van de ondernemersadviseur heb ik een goed doorstartplan gemaakt en ben hard aan de slag gegaan om zaken anders aan te pakken. Niet alleen op commercieel gebied, maar ook qua marketing en het bijhouden van een degelijke financiële administratie. Dat heeft nu al geresulteerd in een aantal mooie nieuwe opdrachten tegen een goed tarief. Ik heb weer zelfvertrouwen, straal dat ook uit en heb vertrouwen in de toekomst.”

Herkent u zich in deze situatie en zoekt u hulp ? 

Kijk dan op de website van de Rijksoverheid over Besluit bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Of bekijk andere regelingen die u misschien kunnen helpen.

Meer info over bijstand voor zelfstandigen                            Vind regelingen die misschien kunnen helpen

Ondernemen en het coronavirus

Vanwege de gevolgen van coronavirus voor veel ondernemers heeft het kabinet steunmaatregelen aangekondigd. Hiermee kunnen bedrijven hun personeel doorbetalen (NOW), krijgen zelfstandigen een overbrugging (TOZO) en worden zowel rijks- als gemeentelijke belastingregelingen versoepeld. Ook maken compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft en kleine ondernemers het hoofd boven water kunnen houden. Zowel bij het Coronaloket van de Kamer van Koophandel als bij de gemeente Zaanstad kunnen ondernemers terecht met vragen. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website voor ondernemers: 

Ga naar de website voor ondernemers

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl